In 2003 kwam de gemeente Heerenveen met plannen om de grootste wijk van Heerenveen (ca. 8000 inwoners) op de schop te nemen. In deze plannen zat ook een idee om een speeltuin te realiseren, centraal gelegen in de wijk, voor de kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Een handvol vrijwilligers is er toen ingedoken en heeft er hard aan gewerkt met kinderen in de wijk en omwonenden om een goede speeltuin te ontwikkelen. Er is een speeltuin uitgekomen met 14 toestellen, waaronder een voetbalveldje, dat ook voor andere (wijk-)activiteiten gebruikt kan worden, bijvoorbeeld door de basisscholen.

Toen de speeltuin eenmaal op papier stond, moest natuurlijk het financiele plaatje rondgemaakt worden. Vanaf het voorjaar 2005 hebben we bedrijven in de wijk en in de rest van Heerenveen aangeschreven en we hebben diverse fondsaanvragen gedaan. In het najaar van 2006 hebben we een toezegging gekregen van het grootste fonds (samenwerkende fondsen Buiten Spelen) en hiermee hadden we ook groen licht dat de bouw in het voorjaar van 2007 kon beginnen!!

Het lijkt zo eenvoudig, een goede speeltuin neer te zetten, maar het had veel voeten in de aarde! In juni 2007 is de speeltuin officieel geopend. We willen alle sponsoren en alle vrijwilligers, alsmede de gemeente Heerenveen hartelijk danken! Zonder jullie was de speeltuin er niet gekomen!